4 Aralık 2015 Cuma

Teknolojinin Yararları Ve Zararları Nelerdir?


Teknolojinin Yararları 

1) Ulaşımda meydana gelen gelişmeler => Zamandan tasarruf

2) İletişimde Meydana gelen gelişmeler => Mesafe farketmeksizin sesli ve görüntülü konuşma/haberleşme

3) Tıp Gelişmeleri => Birçok hastalığın nedeni ortaya konuldu. Tedavi yöntemleri geliştirildi. Sağlıklı nesiller…

4) Ev ihtiyaçları => Çamaşır bulaşık makineleri ile elektrikli süpürgeler; diğer mutfak gereçleri vs.

5) Basım ve Yayın gelişmeleri => Dünyanın her yerinden en kısa sürede haberdar olma; gelişmeleri takip etme


6) Eğlenceli zaman harcama => Kültür ve sanat gelişmeleri; tiyatro sinema vs. ile televizyon DVD vs.

7) İnternet => En büyük ve en hızlı ansiklopedik bilgiler; haberleşme ve ticari araç ile oyun oynama vs. gibi sınırsız kaynak

8) Uzay Gelişmeleri => Gezegenler hakkında bilgi; oralarda hayatın ve elementlerin araştırılması vs.

9) Eğitim Materyaleri => Eğitimde çok yönlü işlevsel bilgiler; projektörler sanal dershane hızlı test yorumlayıcıları vs.

10) Güvenlik Önlemleri => Kişisel koruyucular ile zırhlı arabalar; ev/iş yerlerini gözetleyen kameralar vs.




Teknolojini Zararları

1) Teknolojik aletlerin bir kısmının zararlarının yanında yararları da vardır ancak; Hiroşima ve Nagazaki’ye atılan atom bombalarının hala bir yararı bulunamamıştır. Şu an bile dünyada 27000 nükleer silah var ve bunlardan 4000’i her an harekete geçebilir.

2) Çernobil kazası radyasyon yayan cep telefonları teknolojinin büyük icatlarından biri olan sigara nedeniyle teknoloji kurbanlarını tedavi etmekle zaten yükümlüdür. Ancak günümüzde uygulanan kemoterapi bir çok tedavi yöntemi hastalığın kendisinden daha kötüdür.

3) Bir çok çocuk ve yetişkin bilgisayar karşısında fazlasıyla zaman geçirmektedir. Bunun sonucunda da bel fıtığıboyun fıtığı bel ve boyun ağrıları obezite gibi hastalıklar ortaya çıkabilmektedir. Teknoloji bu hastalıkları tedavi edebilse de hastaların çektiği acıların bedeli asla ödenemez.

4) Çıkan bir çok yeni ürün bize kültürümüzü unutmuştur. Fast food adı verilen hızlı yemekler yüzünden Türk mutfak kültürü büyük zararlar görmüştür. Teknoloji sayesinde dilimize yeni giren ve MSN’ce konuşulan sözcükler Türkçe’mizi bozmaktadır.

5) Teknoloji yüzünden fabrikalarda çalışan bir çok insan işsiz kalmıştır. Ayrıca yine teknoloji yüzünden nalburlukkabavçılık kunduracılık gibi bir çok meslek unutulmuştur.

6) Gezegenimizin en büyük sorunu olan Küresel ısınma felaketine teknoloji sebep olmuştur.


Kaynakça:http://www.bakimliyiz.com/genel-kultur-paylasimlariniz/138443-teknolojinin-yararlari-ve-zararlari-maddeler-halinde.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder